Protestantse Gemeente Assendelft

Actueel Actueel
ALHAMBRA REVISTED

Deze voorstelling bestaat uit een muzikale reis naar Al Andalus, naar de glorietijd van het Alhambra. Het trio Zahra Gan Eydn speelt Arabo-Andalusische & Sefardische muziek uit die tijd, en Gottfrid van Eck vertelt verhalen. Dit zijn verhalen over liefde, macht en geloof, met bekende dilemma’s. Deze verhalen leiden al snel tot de vraag: hoe kunnen moslims, joden en christenen vandaag in
Nederland samenleven, zoals dat ondanks conflicten mogelijk was in het middeleeuwse Spanje.

Bestel nu vast uw plaatsbewijzen via e-mail , onder vermelding van voorletters, achternaam, woonplaats en het gewenste aantal stoelen. Let op: Uw bestelling wordt pas definitief bij betaling.
Betaling op rekening NL82 INGB 0690 4638 47 t.n.v. Diaconie Herv. Gemeente Koog-Zaandijk, Koog aan de Zaan o.v.v. Alhambra Revisited  (betaling moet uiterlijk donderdag 1 november binnen zijn)
Ook kunt u t/m zondag 4 november via de inschrijflijst in uw kerk kaarten bestellen. Zonder voorafgaande aanmelding betalen op 9 november in de kerk is ook mogelijk (maar vol is vol!).

Door: Trio Zahra Gan Eydn & Gottfrid van Eck
Datum: Vrijdag 9 november 2018
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Kogerkerk, Koog aan de Zaan
Toegangsprijs: 7, 50 euro

HOE KUNNEN JODEN, MOSLIMS EN CHRISTENEN SAMENLEVEN IN NEDERLAND ANNO 2018?

Rabbijn Lody van de Kamp en imam Yassin Elforkani zijn onze gasten vanavond. Zij spreken over het samenleven van mensen met verschillende (niet-)religieuze en culturele achtergronden, in onze huidige tijd, waarin joden en moslims steeds meer met bedreigingen en discriminatie te maken hebben; moskeeën worden beklad en joden met een keppeltje uitgescholden. Lody van de Kamp zegde in 2018 zijn lidmaatschap van het CDA op uit onvrede met uitspraken van partijleider Buma over ‘onze’ joods-christelijke samenleving. “Daarachter gaat de gedachte schuil: de moslims, die moeten we hier niet hebben. Daar voel ik me heel ongemakkelijk bij”, aldus Van de Kamp.
Yassin Elforkani is (jongeren)imam en was woordvoerder van het contactorgaan Moslims en Overheid. Hij staat voor een menselijke islam, waarin de Koran steeds opnieuw uitgelegd kan en moet worden. Beiden zetten zich actief in voor een beter begrip tussen Joden, christenen en moslims.

Sprekers: rabbijn Lody van de Kamp en imam Yassin Elforkani
Datum: donderdag 29 november
Tijd: 19.30 uur
Locatie: De Ontmoeting, Zaandijk