Protestantse Gemeente Assendelft

Actueel Actueel

Bericht 4 juli 2020:

Morgenochtend, 5 juli 2020 om 10.00u wordt een kerkdienst gehouden in onze kerk. U bent van harte welkom. Graag even aanmelden bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.

Voorganger in deze dienst is Nettie Boon. Ouderlingen van dienst zijn Jeanne Hamers en Gerard Steijn.

Er is geen gemeentezang. Zang wordt verzorgd door Nicolien Levering en Jelle Agema, piano door Peter Pels.

De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:

De eerstvolgende dienst hierna is op 19 juli, waarin Anne Helmers voorgaat. Medewerkers aan die dienst worden nog bekendgemaakt.

Uit het kerkblad:

Het beroepen van ds. P.J. van der Woel als predikant van onze gemeente

Geachte dames en heren,

Op 30 mei jl. sloot de termijn om te stemmen vóór of tegen het beroepen van ds. P.J. van der Woel. Er zijn 67 stemmen uitgebracht.

Wij zijn verheugd via deze weg bekend te maken dat ds. P.J. van der Woel unaniem is gekozen tot nieuwe predikant van onze gemeente. Als kerkenraad zien we ernaar uit om met de nieuwe voorganger samen te werken. In deze moeilijke tijd voor mensen en voor kerken kijken wij verwachtingsvol naar de toekomst van de Protestantse Gemeente Assendelft.

Tegen de gevolgde beroepingsprocedure kan uiterlijk op 27 juni schriftelijk en ondertekend bij de kerkenraad bezwaar worden gemaakt.

Namens de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Assendelft,

Kees Boekel       Nettie Boon
Voorzitter            Scriba

Voor vragen kunt u terecht bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressen

Bericht 20 juni 2020:

Gelukkig kunnen wij weer beginnen met het houden van kerkdiensten. Vooralsnog zijn deze gepland op 5 en 19 juli, en op 9 augustus. Zie het menu-item "Kerkdiensten" voor enkele details. Meer informatie is beschikbaar in het kerkblad.

U wordt vriendelijk gevraagd zich aan te melden voor de diensten. Mocht dat wijzigen, dan laten we dat via deze website weten.

Om alles veilig te laten verlopen zult u bij het binnenkomen in de kerk enkele aanwijzingen krijgen van coördinatoren.
De kerkdiensten zullen ook via livestream vanuit huis te volgen zijn. Alex van der Hulst zal daarbij ondersteunen.

Wij hopen elkaar, met inachtneming van de beroemde afstand, in deze diensten weer te ontmoeten.

Bericht 20 juni 2020:

Het "Gebruiksplan kerkgebouw" is op papier beschikbaar in de kerk, en te lezen via deze website. Zie linksonder de link
Gebruiksplan kerkgebouw.

Dienst 26 april 2020

Vandaag, 26 april 2020, zou pastor Ko Schuurmans bij ons in Assendelft voorgaan. Maar de coronacrisis verhindert dat. Hierbij toch een preek. Daarbij ook een mooi gebed voor deze crisistijd geschreven door Erik Borgman.

Klik hier om de preek te lezen.

Bericht 12 april 2020:

Dankzij een mooie samenwerking tussen protestantse kerken uit de Zaanstreek, is het nu mogelijk kerkdiensten met beeld en geluid te volgen via:

@Kerkdienst online Zaanstreek

Coronacrisis

Tot en met 31 mei vinden er tot onze spijt geen kerkdiensten plaats. Mocht dat veranderen, dan laten we dat weten via deze pagina. Houdt u deze pagina in de gaten voor de laatste informatie over onze Assendelftse diensten.

Hoe vervelend de coronacrisis ook is, het brengt mensen ook samen. Nu op een andere manier dan we gewend zijn. We ontmoeten elkaar niet in een zondagse kerkdienst, maar via telefoon en social media. Dit geeft vele mogelijkheden:

-We kunnen elkaar eens opbellen en vragen naar de gezondheid. Waar nodig even een boodschapje of iets anders noodzakelijks voor iemand doen.
-Heeft u zelf een hulpvraag, belt u dan met één van de ouderlingen of diakenen. Vervolgens zal hij/zij kijken hoe hulp het best georganiseerd kan worden.

-De kerken bieden diverse mogelijkheden tot verdieping:

-De Zaanse Kerken verzorgen iedere dag een Dagelijks Gebedsmoment. Met de schriftlezing van die dag en verwijzing naar een lied dat bij de schriftlezing past:

-Veel kerken geven informatie via internet of zenden per internet kerkdiensten uit
Raad van kerken Krommenie Assendelft
Zaandam: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1624-Protestantse-Gemeente-Zaandam-Noorderkerk.
Zaandijk:
www.deontmoetingzaandijk.nl    -> Dienst On-line

-Voor kinderen. Zie bijvoorbeeld:
www.jop.nl  en www.creatiefkinderwerk.nl
 Of tekeningen  maken en die bij de ouderen van onze gemeente in de bus doen.
 (vraag een lijst van de doelgroep aan bij de scriba: Nettie –
nettieboon1@planet.nl)

-Mocht u geen computer of tablet hebben, dan is op zaterdag en / of zondag samenzang en de zondagse kerkdienst op de televisie te volgen.

Zondagmorgen protestantse dienst vanuit het dienstencentrum van de PKN met ds René de Reuver
9.20 uur NPO 2 (Nederland 2)

We hopen dat het allemaal snel voorbij gaat, want wat is het fijner om elkaar echt te ontmoeten!

Ik wens jullie Gods zegen en kracht toe.

Nettie Boon

Raad van kerken Krommenie Assendelft
Naar de site van de Raad van Kerken Nederland

ACTUEEL NIEUWS VAN DE LANDELIJKE KERK: