PKN
Protestantse Gemeente Assendelft
 
Actueel Actueel


Bericht 24 december 2020:

Morgenochtend om 10.00u is de kerstmorgendienst. Voorganger is ds. Pieter van der Woel, zang wordt verzorgd door Nicolien Levering en Koos Plekker. Nadine Pels speelt dwarsfluit.

De dienst is alleen online te volgen via live stream, verzorgd door Alex van der Hulst:

https://www.youtube.com/channel/UC8M_XJ-XSpOWEFOt0r_fqDA
 


 Bericht 17 december 2020:

Kerst in lockdown

Er gelden strengere regels tot 19 januari 2021. De regering roept ons op om niet in grotere groepen samen te komen. Voor kerken zou een uitzonderingspositie kunnen gelden. Binnen de kerkenraad bestaat de wens daar geen gebruik van te maken, en solidair te zijn met zorgmedewerkers, slachtoffers en de plaatselijke ondernemers. Evenals de kerken in onze omgeving hopen we op deze manier te helpen de snelle verspreiding van het virus een halt toe te roepen.


Anders dan in het voorjaar hebben we nu de mogelijkheid tot het live-streamen van diensten. De diensten gaan derhalve door, maar alleen online via YouTube. De link en de aankondigingen staan op onze website: https://assendelft.protestantsekerk.net/
Als u op een link van de dienst klikt, en u wordt gevraagd in te loggen bij YouTube, kunt u kiezen voor “Nee, niet inloggen".


De alternatieve kerstzang die het komende weekend gehouden wordt, is helaas ook alleen online bij te wonen, en wel zondag, 20 december, om 16.00u. Dat kan via deze link:
https://www.youtube.com/channel/UC8M_XJ-XSpOWEFOt0r_fqDA


De kerkenraad roept u op om één of twee mensen thuis uit te nodigen om de kerstzang, de kerstmorgenviering, of één van de andere diensten samen te bekijken. Je mag immers enkele mensen thuis ontvangen. Je kunt denken aan mensen die alleen zijn met kerst, of mensen die geen mogelijkheid hebben de diensten online te volgen. Op die manier wordt het vast ook een hele bijzondere kerstviering. Houd wel voldoende afstand!Bericht 12 december 2020:

Morgen is het de derde adventszondag. In de kerkdienst om 10.00u gaat voor ds. Pieter van der Woel.
Zang wordt verzorgd door Gaby Visscher en Jelle Agema.
 
Het aantal aanwezigen tijdens deze dienst is 15, Opgeven voor de dienst is helaas niet meer mogelijk. Als u zich niet hebt kunnen opgeven, hopen we dat u de dienst volgt via de live-stream, verzorgd door Alex van der Hulst:

Bericht 28 november 2020:

Morgen is het de eerste adventszondag. In de kerkdienst om 10.00u gaat voor ds. Pieter van der Woel.
Zang wordt verzorgd door Klaziena Jansen-Norg en Jelle Agema.
 
Opgeven voor de dienst is helaas niet meer mogelijk. Als u zich niet hebt kunnen opgeven, hopen we dat u de dienst volgt via de live-stream, verzorgd door Alex van der Hulst:
 
We vieren samen het Heilig Avondmaal. Hieronder een stukje van de predikant uit het kerkblad daarover:
 
Het breken van het brood en het delen van de wijn.

Zowel voor de mensen in de kerk als de mensen thuis komt het aan op een stukje voorbereiding: u bent zelf in de dagen voorafgaand bezig om een stukje brood en een slokje druivensap of wijn te bewaren voor de zondagmorgenviering over de digitale verbinding.

Dan zorg ik voor het uitspreken van de Avondmaalsteksten en zullen we in de kerk ook uit ons eigen bekertje en met meegebrachte dingen proberen te vieren hoe het in Gods tijd bij Jezus zal zijn. In verbondenheid, in verlangen naar heelheid van zijn Schepping. We kunnen dus het weinige dat we meenemen niet delen buiten het woongezin, wel voelen we de gebrokenheid van dit moment en zijn we één in het uitzien naar gemeenschap.

Bericht 28 november2020:

De Youtube link is vooralsnog iedere week dezelfde, namelijk de link naar ons kanaal. Als u zich hebt geabonneerd op ons Youtube kanaal, dan kunt u ook altijd in Youtube klikken op Abonnementen (op een telefoon of tablet is dat vermoedelijk onderin het scherm), en vervolgens PG Assendelft aanklikken.

Als u wordt gevraagd in te loggen, zou dan niet nodig hoeven zijn. U moet dan nog wel even Akkoord klikken op de voorwaarden van Youtube. Vervolgens zou u de dienst moeten kunnen zien en daarop klikken. Mogelijk staat het geluid uit en moet u op een luidspreker-icoontje klikken om het aan te zetten.
 


Bericht 7 november2020:

Morgen, 8 november, om 10.00u gaat dhr. Bas van der Bent uit Alkmaar voor in onze kerk. Zang wordt verzorgd door Klazien Boekel en Nicolien Levering.

De dienst is via Youtube-livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Dit is de link:

https://www.youtube.com/channel/UC8M_XJ-XSpOWEFOt0r_fqDA

De dienst terugkijken kan ook, maar pas vanaf maandag, en tot en met de zaterdag erop.


Bericht 24 oktober 2020:

Morgen, 25 oktober, om 10.00u gaat onze eigen predikant Ds. Pieter van der Woel voor in onze kerk. Het is oogstdienst. Zang wordt verzorgd door Nicolien Levering en Jelle Agema.

Er zijn maar zeer beperkt bezoekers mogelijk. Aanmelden in helaas niet meer mogelijk.
De dienst is wel thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst

Het live-stream kanaal is gewijzigd. Vanaf morgen zenden we uit via Youtube. Dit is de link:

https://www.youtube.com/channel/UC8M_XJ-XSpOWEFOt0r_fqDA

Tip:  Klik nu op de link, en kies dan "Abonneer".
Dan kunt u in Youtube via kanalen of abonnementen het altijd terugvinden.

Mocht het niet lukken, laat dat dan even weten via email, dan wordt hulp geregeld, en kunt u de dienst evt. later nog terugkijken.Bericht 18 oktober 2020:


Vandaag, 18 oktober, om 16.00u gaat Ds. Bart Vijfvinkel voor in onze kerk.
Organist is Jos Martens, z
ang wordt verzorgd door Klazien Boekel en Koos Plekker.

Er zijn maar zeer beperkt bezoekers mogelijk. Meer infomatie via Nicolien Levering. Zie ook het bericht hieronder.


De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelft


Bericht 18 oktober 2020:

Naar aanleiding van het sterk oplopende aantal besmettingen in de Zaanstreek heeft het moderamen besloten dat er voorlopig hooguit 12 mensen aanwezig kunnen zijn tijdens een kerkdienst. Dat is inclusief voorganger en organist. Het is een moeilijk besluit. In het voorjaar, toen het besmettingsrisico een stuk lager was, hebben we geen kerkdiensten kunnen houden.  Nu de diensten ook via internet te volgen zijn, is het zinvol en mooi om de kerkdiensten door te laten gaan, ook al is het groepje mensen in de kerk klein.

Het betekent dat elkaar bij de kerk ontmoeten op zondag niet meer voor iedereen mogelijk is. Maar het biedt ook een kans om om te zien naar elkaar. Kent u iemand die geen mogelijkheid heeft de dienst via internet te volgen, wilt u die dan uitnodigen thuis? Brand een kaars, en wees zo, op veilige afstand, samen verbonden met onze kerk.

 


Bericht 4 oktober 2020:

Vandaag, 4 oktober gaat Ds. Anne Helmers voor in onze kerk.
Organist is Jeroen Rijpkema, z
ang wordt verzorgd door Klazina Jansen en Marion Steijn.

De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelft
Bericht 19 september 2020:

Morgen, 20 september om 10.00u is de dienst waarin kerkenraadsleden worden bevestigd, en waarin afscheid wordt genomen van kerkenraadsleden. Voorganger is onze eigen predikant ds. Pieter van der Woel. Voor deze dienst is aanmelden noodzakelijk. Neem a.u.b. contact op met mevr. Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.

Pianiste is Thalita van de Woel. Zang wordt verzorgd door Klazien Boekel, Klazina Jansen en Nicolien Levering.

De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelft

Bericht 2 september 2020

As. zondag, 6 september om 14.30u is de dienst waarin ds. Pieter van der Woel als predikant aan onze gemeente wordt verbonden. Deze dienst wordt gehouden in de Nicolaaskerk, Kerkplein 1 in Krommenie. Voor deze dienst is aanmelden nog mogelijk. Neem a.u.b. contact op met mevr. Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.

Voorgangers in deze dienst zijn ds. Neeltje Reijnders en ds. Bart Vijfvinkel.
Organist is Jos Martens. Zang wordt verzorgd door Klazien Boekel, Klazina Jansen-Norg, Elise Keep, Nicolien Levering en Koos Plekker.


Het geluid van deze dienst is online te volgen via http://www.kerkomroep.nl/
(Vul "Krommenie" in bij "Vind uw kerk")Bericht 17 augustus 2020:


As. zondag, 23 augustus, is er weer een kerkdienst. Deze staat niet aangekondigd in het kerkblad, maar er is een viering. Voorganger is pastor Ko Schuurmans uit Krommenie. Zang wordt verzorgd door Klaziena Jansen en Jelle Agema.
U bent van harte welkom. Graag even aanmelden bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.


De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelftBericht 29 juli 2020:

2 augustus is er nog geen kerkdienst.
De eerstvolgende kerkdienst is op zondag 9 augustus 2020 om 10.00u in onze kerk. U bent van harte welkom. Graag even aanmelden bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.

Voorganger in deze dienst is ds. Bart Vijfvinkel. Ouderlingen van dienst zijn Jeanne Hamers en Marion Steijn.

Er is geen gemeentezang. Zang wordt verzorgd door Marion Steijn en Koos Plekker, orgel/piano door Peter Pels.

De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelft

 Bericht 18 juli 2020:

Zoals ook afgekondigd in de kerkdienst van 5 juli heeft ds. Pieter van der Woel ons beroep aanvaard. Wij zijn verheugd te melden dat tevens approbatie is verleend voor de bevestiging als predikant van onze gemeente. Ds. Pieter van der Woel zal 1 september bij ons beginnen. De bevestigingsdienst staat gepland op 6 september om 14.30u. Nadere details over het kunnen bijwonen / volgen van deze dienst worden nog bekendgemaakt.

 
Bericht 14 juli 2020:

As. zondag, 19 juli 2020 om 10.00u wordt een kerkdienst gehouden in onze kerk. U bent van harte welkom. Graag even aanmelden bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.

Voorganger in deze dienst is ds. Anne Helmers-van Tricht. Ouderlingen van dienst zijn Hans Winter en Gerard Steijn.

Er is geen gemeentezang. Zang wordt verzorgd door Klazien Boekel, Anne Helmers en Peter Pels.

De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelft

De eerstvolgende dienst hierna is op 9 augustus, waarin ds. Bart Vijfvinkel voorgaat. Medewerkers aan die dienst worden nog bekendgemaakt.Bericht 4 juli 2020:

Morgenochtend, 5 juli 2020 om 10.00u wordt een kerkdienst gehouden in onze kerk. U bent van harte welkom. Graag even aanmelden bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressen.

Voorganger in deze dienst is Nettie Boon. Ouderlingen van dienst zijn Jeanne Hamers en Gerard Steijn.

Er is geen gemeentezang. Zang wordt verzorgd door Nicolien Levering en Jelle Agema, piano door Peter Pels.

De dienst is thuis via livestream te volgen, verzorgd door Alex van der Hulst
Link:
https://www.twitch.tv/pgassendelft
 
Bericht 20 juni 2020:

Uit het kerkblad:

Het beroepen van ds. P.J. van der Woel als predikant van onze gemeente

Geachte dames en heren,

Op 30 mei jl. sloot de termijn om te stemmen vóór of tegen het beroepen van ds. P.J. van der Woel. Er zijn 67 stemmen uitgebracht.

Wij zijn verheugd via deze weg bekend te maken dat ds. P.J. van der Woel unaniem is gekozen tot nieuwe predikant van onze gemeente. Als kerkenraad zien we ernaar uit om met de nieuwe voorganger samen te werken. In deze moeilijke tijd voor mensen en voor kerken kijken wij verwachtingsvol naar de toekomst van de Protestantse Gemeente Assendelft.

Tegen de gevolgde beroepingsprocedure kan uiterlijk op 27 juni schriftelijk en ondertekend bij de kerkenraad bezwaar worden gemaakt.

Namens de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Assendelft,

Kees Boekel       Nettie Boon
Voorzitter            Scriba

Voor vragen kunt u terecht bij Nettie Boon, zie menu Contact/adressenBericht 20 juni 2020:

Gelukkig kunnen wij weer beginnen met het houden van kerkdiensten. Vooralsnog zijn deze gepland op 5 en 19 juli, en op 9 augustus. Zie het menu-item "Kerkdiensten" voor enkele details. Meer informatie is beschikbaar in het kerkblad.

U wordt vriendelijk gevraagd zich aan te melden voor de diensten. Mocht dat wijzigen, dan laten we dat via deze website weten.

Om alles veilig te laten verlopen zult u bij het binnenkomen in de kerk enkele aanwijzingen krijgen van coördinatoren.
De kerkdiensten zullen ook via livestream vanuit huis te volgen zijn. Alex van der Hulst zal daarbij ondersteunen.

Wij hopen elkaar, met inachtneming van de beroemde afstand, in deze diensten weer te ontmoeten.

 Bericht 20 juni 2020:

Het "Gebruiksplan kerkgebouw" is op papier beschikbaar in de kerk, en te lezen via deze website. Zie linksonder de link
Gebruiksplan kerkgebouw.

 Dienst 26 april 2020

Vandaag, 26 april 2020, zou pastor Ko Schuurmans bij ons in Assendelft voorgaan. Maar de coronacrisis verhindert dat. Hierbij toch een preek. Daarbij ook een mooi gebed voor deze crisistijd geschreven door Erik Borgman.


Klik hier om de preek te lezen.
 


Bericht 12 april 2020:

Dankzij een mooie samenwerking tussen protestantse kerken uit de Zaanstreek, is het nu mogelijk kerkdiensten met beeld en geluid te volgen via:

@Kerkdienst online Zaanstreek

 


Coronacrisis

 
Tot en met 31 mei vinden er tot onze spijt geen kerkdiensten plaats. Mocht dat veranderen, dan laten we dat weten via deze pagina. Houdt u deze pagina in de gaten voor de laatste informatie over onze Assendelftse diensten.

Hoe vervelend de coronacrisis ook is, het brengt mensen ook samen. Nu op een andere manier dan we gewend zijn. We ontmoeten elkaar niet in een zondagse kerkdienst, maar via telefoon en social media. Dit geeft vele mogelijkheden:

-We kunnen elkaar eens opbellen en vragen naar de gezondheid. Waar nodig even een boodschapje of iets anders noodzakelijks voor iemand doen.
-Heeft u zelf een hulpvraag, belt u dan met één van de ouderlingen of diakenen. Vervolgens zal hij/zij kijken hoe hulp het best georganiseerd kan worden.

-De kerken bieden diverse mogelijkheden tot verdieping:

-De Zaanse Kerken verzorgen iedere dag een Dagelijks Gebedsmoment. Met de schriftlezing van die dag en verwijzing naar een lied dat bij de schriftlezing past:
https://zaansekerken.nl

-Veel kerken geven informatie via internet of zenden per internet kerkdiensten uit
Raad van kerken Krommenie Assendelft
Zaandam: https://kerkdienstgemist.nl/stations/1624-Protestantse-Gemeente-Zaandam-Noorderkerk.
Zaandijk: 
www.deontmoetingzaandijk.nl    -> Dienst On-line

-Voor kinderen. Zie bijvoorbeeld:
www.jop.nl  en www.creatiefkinderwerk.nl
 Of tekeningen  maken en die bij de ouderen van onze gemeente in de bus doen.
 (vraag een lijst van de doelgroep aan bij de scriba: Nettie –
nettieboon1@planet.nl)

-Mocht u geen computer of tablet hebben, dan is op zaterdag en / of zondag samenzang en de zondagse kerkdienst op de televisie te volgen.

Zondagmorgen protestantse dienst vanuit het dienstencentrum van de PKN met ds René de Reuver
9.20 uur NPO 2 (Nederland 2)

We hopen dat het allemaal snel voorbij gaat, want wat is het fijner om elkaar echt te ontmoeten!

Ik wens jullie Gods zegen en kracht toe.

Nettie Boon


 Raad van kerken Krommenie Assendelft
Naar de site van de Raad van Kerken Nederland


 

ACTUEEL NIEUWS VAN DE LANDELIJKE KERK:

 
terug
 
 
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.